Estudio Espacio Invisible.

Somos partidarios e cremos firmemente en que cada proxecto de interiorismo debe estar dotado dunha personalidade propia e unha plena singularidade identitaria.

O proxecto da nova sede do Estudo Espazo Invisible leva inherente a alma persoal do deseñador titular Juan Ares. A súa inspiración mariña en moitos dos seus proxectos foi determinante á hora de expor a proposta de interiorismo do propio estudo. E máis, se cabe, se o desembarco profesional leva a cabo na cidade portuaria de Vigo.

O deseño interior sintetízase en canto á parte distributiva no aproveitamento ao máximo do 31 m2. Óptase por expor unha área de traballo e zona de presentación de proxectos aberta e diáfana a cal a mesma se ve potenciada pola impoñente altura do histórico inmoble do século XIX.

A liña estética interior e de acabados emana da elegancia mariña desde distintas fontes de inspiración. Os mobles principais de almacenaxe pertencen á serie “Marín”. Unha serie de mobiliario que nos evoca a brancura impoluta, galóns e dourados dos traxes oficiais das Escolas Navais. Certos panelamientos das paredes interiores realízanse con lamas de madeira branca superpostas entre elas nun ángulo de 45º. Dito sistema construtivo é unha homenaxe ás antigas embarcacións tradicionais de ribeira as cales eran construídas co mesmo sistema de solapamento de táboas de madeira coñecido como “ tingladillo”.

Os dous mesados principais, un destinado á zona de traballo e o outro á área de presentación de proxectos conforman desde unha visión aliñada entre si un sólido e impoñente cabo de amarre. As encimeras das mesas levan fresadas unhas xeometrías que potencian devandita mensaxe. Todo o mobiliario está realizado en rechapado de carballo lacado en branco e poro aberto. A tarima nun carballo natural achega calidez ao conxunto espacial e os azuis grisáceos en paredes e panelamientos de hall de baño confirman a brisa mariña que envolve todo o espazo.

En canto ao proxecto lumínico óptase por unha técnica e concisa elección de luminarias onde destacan as delicadas pezas en suspensión que caen sobre ambas as mesas de traballo.

Benvidos.

 

Ficha técnica

Proxecto: Estudio Espacio Invisible.

Tipoloxía: Estudio profesional.

Superficie: 31 m2.

Localización: Vigo, Pontevedra.

Ano: 2017

Equipamento: Espacio Invisible.

Fotografías: Espacio Invisible.

Utilizamos cookies para analizar a súa forma de navegar o noso sitio web, se continúa navegando consideramos que acepta o seu uso. Para máis información consulte o nosa política de cookies.

aceptar